Ketchup ketchupowi nierówny

Ketchup ketchupowi nierówny

Na co zwracać uwagę przy zakupie ketchupu? Najlepiej wybierać taki z wysoką zawartością pomidorów. Te, w przeciwieństwie do innych warzyw, zyskują na wartości odżywczej po ich przetworzeniu. Zarówno w ketchupie jak i w koncentracie znajduje się likopen – związek powszechnie uznany za silny przeciwutleniacz i jest go znacznie więcej w ketchupie niż w świeżych pomidorach. Ketchup Premium Classic Develey wyróżnia się szczególnie wysoką zawartością pomidorów, wynoszącą aż 232 g na 100 g produktu. Dzięki odpowiedniemu procesowi produkcji możemy pochwalić się tym, że ketchup Premium nie zawiera substancji zagęszczających.

Kto robi ketchup samodzielnie, ten wie, że  aby ketchup nie smakował jak koncentrat pomidorowy, trzeba dodać do niego najlepszej jakości przyprawy min. sól, ocet i cukier. To dzięki tej słodyczy jest jednym z ulubionych dodatków do jedzenia dla naszych dzieci. My w ketchupie Premium Classic zamieniliśmy cukier biały na nierafinowany cukier z trzciny cukrowej.

Dodatkowo nasz ketchup nie zawiera dodatku substancji konserwujących, jest bezglutenowy i wegański. Jest produkowany w szklanym opakowaniu, co nie pozostaje bez znaczenia dla środowiska. Śmiało możemy powiedzieć, że jest to produkt spełniający wymagania nawet najbardziej wymagających Klientów. A ketchup w Twojej lodówce może pochwalić się takimi zaletami?