Warto wiedzieć, że… sos sojowy Kikkoman powstaje z tylko 4 składników.

Warto wiedzieć, że… sos sojowy Kikkoman powstaje z tylko 4 składników.

Połowa tajemnicy jest w prostocie: sos sojowy Kikkoman powstaje z tylko 4 składników, które dobieramy w staranny, wypracowany przez lata sposób i tradycyjna receptura, które sprawdza się od ponad 300 lat.

Druga połowa sekretu to czas, jaki jest potrzebny na dojrzewanie i nieprzyspieszoną fermentację składników. Potrzeba aż 6 miesięcy, aby powstał naturalny, smaczny i bezpieczny produkt. Bez dodatkowych procesów chemicznych, bez dodatków.

Zastanawiasz się, jak odróżnić naturalnie warzony sos sojowy od chemicznie "poprawionych" sosów? Zwróć uwagę na trzy cechy sosu.

Porównaj barwę – sos Kikkoman jest czerwonawo-brązowy i przejrzysty, a nie jak większość sosów, które są ciemne lub czarne oraz mętne.

Porównaj zapach – naturalnie warzony sos sojowy posiada szlachetny aromat o delikatnej nucie wędzonki, zamiast chemicznego zapachu.

Porównaj smak – sos sojowy Kikkoman ma przyjemny smak, delikatnie słodki. Większość innych sosów tej słodyczy nie ma, ma za to chemiczny posmak.