
Kikkoman® Sos sojowy TAMARI bezglutenowy 1000 ml
Sos sojowy typu Tamari ma nieco głębszy smak niż sos standardowy. Jedna z najważniejszych przypraw kuchni azjatyckiej. Japoński sos sojowy różni się od produkowanych w innych krajach azjatyckich delikatniejszym smakiem i aksamitnym aromatem.
woda, ziarno soi, sól, ocet spirytusowy.
W 100g produktu:
- Energia: 240 kJ/ 57 kcal
- Tłuszcz: 0,0 g
- w tym kwasy nasycone: 0,0 g
- Węglowodany: 2,0 g
- w tym cukry: 0,0 g
- Białko: 10,0 g
- Sól: 16,4 g
Sos sojowy typu Tamari ma nieco głębszy smak niż sos standardowy. Jedna z najważniejszych przypraw kuchni azjatyckiej. Japoński sos sojowy różni się od produkowanych w innych krajach azjatyckich delikatniejszym smakiem i aksamitnym aromatem.