Dieta bezglutenowa – zwracasz uwagę na gluten w sosach i przyprawach?

Dieta bezglutenowa – zwracasz uwagę na gluten w sosach i przyprawach?
Każda dieta wymaga od nas konkretnych wyrzeczeń. Na jakie narażone są osoby na diecie bez glutenu?
 
Jak wiemy, przede wszystkim nie mogą one spożywać produktów zbożowych z ściśle określonych zbóż. Nie dla nich zatem wypieki, makarony, czy mączne przekąski. Dieta bez glutenu to także ciągłe zwracanie uwagi na etykiety produktów, na których ukrywają się zakazane składniki. Czy warto zwracać uwagę na dodatki do potraw takie jak ketchupy, sosy lub niektóre przyprawy? Warto! To właśnie tego typu produkty mogą wpłynąć negatywnie na naszą dietę, dlatego warto decydować się na te w pełni bezglutenowe.
 
Chcesz dowiedzieć się więcej o diecie bez glutenu i samym glutenie? Polecane materiały pochodzą z serwisu Czytamy Etykiety